WhatsApp blijft groeien in het aantal gebruikers

0

De berichtendienst WhatsApp blijft maar groeien. De chatdienst heeft inmiddels meer dan 700 miljoen actieve gebruikers wereldwijd. Mede oprichter Jan Koum schrijft dat op zijn eigen Facebook pagina. Afgelopen jaar nam Facebook de populaire berichtendienst nog over voor een slordige 13,8 miljard euro.

Per dag worden er dagelijks ruimschoots 30 miljard Whatsapp-berichten verstuurd. Koum was voorheen de algemeen directeur van de berichtendienst, maar sinds de overname door Facebook in februari 2014 leidt Koum het WhatsApp-team binnen Facebook. In augustus 2014 doorbrak WhatsApp de grens van 600 miljoen actieve gebruikers en nog geen half jaar later doorbreekt de populaire berichtendienst de grens van meer dan 700 miljoen gebruikers wereldwijd.

Het is enigszins frappant dat het aantal WhatsApp gebruikers maar blijft stijgen. Vorig jaar toen Facebook aankondigde dat ze de berichtendienst gingen overnemen werd er met veel bombarie aangekondigd door heel veel gebruikers om over te stappen naar concurrenten zoals Telegram. Achteracf blijkt de massale oproep om over te stappen naar een andere berichtendienst een storm in een glas water te zijn geweest.

Nieuwjaarswensen massaal via WhatsApp verstuurd

Dat WhatsApp ongelooflijk populair is blijkt wel uit het feit dat jaarlijks steeds meer mensen nieuwjaarswensen versturen via de gratis berichtendienst. Door de komst van WhatsApp worden sms berichten alsmaar minder populair. Het aantal sms berichtjes dat rond de jaarwisseling is verstuurd is daalt elk jaar. Bij KPN is het aantal sms’jes gedaald van 8,5 miljoen in 2014 naar 6 miljoen in 2015.

Delen

Over de schrijver

Carlijn de Witte

Comments are closed.