Wat is er zo goed aan de iPhone 6 Plus?

0

Voor het eerst in de geschiedenis, heeft Apple een iPhone uitgebracht dat groter is dan al haar voorgangers. Met een scherm van maar liefst 5,5 inch werd de iPhone 6 Plus gepresenteerd. Iets wat menigeen niet van Apple had verwacht. Natuurlijk moet Apple haar concurrentie bijblijven en dat is met de iPhone 6 Plus ook zeker gelukt.

Design iPhone 6 Plus

Apple heeft enorm veel tijd gestoken in de ontwikkeling van het prachtige design. De iPhone 6 Plus heeft een enorm dun display en daarnaast is het toestel ook nog eens enorm strak. Het toestel is gemaakt uit aluminium, glas en roestvrij staal. Doordat de iPhone 6 Plus geen voelbare randen heeft, ligt het toestel ook enorm prettig in de hand. Dit zorgt voor een prettige gebruikservaring. De iPhone 6 Plus is met 7,1 mm enorm dun en het toestel weegt maar 172 gram. Het toestel is 158,1 mm hoog en 77,8 mm breed.
De iPhone 6 Plus is te verkrijgen in drie verschillende kleuren. Zilver, goud en spacegrijs. De smartphone van Apple heeft een 5,5 inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het scherm is werkelijk waar fantastisch en dit komt onder andere door een goede balans in de kleuren en de helderheid.

Specificaties zijn geweldig

Het vlaggenschip van Apple heeft een A8-chip. Deze chip is enorm krachtig en wordt daarnaast ondersteund door een M8-bewegings-coprocessor. Deze coprocessor meet alle activiteiten via geavanceerde sensoren. Hierdoor kan er veel meer met het toestel worden gedaan, zonder dat dit ten koste van de batterij gaat. De A8-chip is op dit moment de krachtigste chip waar Apple ooit mee heeft gewerkt. Ook is deze chip vele malen zuiniger, waardoor de batterij langer mee kan gaan. Het besturingssysteem waar de iPhone 6 Plus opdraait, is iOS 8. iOS 8 is het meest uitgebreide besturingssysteem ter wereld. Apple heeft haar besturingssysteem enorm verbeterd, waardoor het systeem nu vol met nieuwe mogelijkheden zit.

Camera stuk beter dan van de iPhone 6

Elke iPhone is tot nu toe nog afgeleverd met een perfecte camera. Zo ook weer bij de iPhone 6 Plus. De iSight-camera is een geweldige camera waar perfecte foto’s mee kunnen worden geschoten. De iPhone 6 Plus heeft een 8,0 megapixels camera met een aantal nieuwe voorzieningen. Wat dacht u van verbeterde gezichtsherkenning, betere belichtingsregeling en een nieuwe sensor met Focus Pixels. Door gebruik te maken van Focus Pixels worden de gemaakte foto’s gemakkelijk automatisch scherpgesteld. Ook de camera aan de voorkant is aangepakt. De FaceTime HD-camera vangt maar liefst 81% meer licht op. Ook kunnen er maar liefst tien foto’s per seconde worden gemaakt.

Natuurlijk werkt de iPhone 6 Plus ook met Touch ID. Via Touch ID maakt de iPhone 6 Plus gebruik van een identiteitssensor voor vingerafdrukken. Zo kan u eigen vingerafdruk worden gebruikt voor het ontgrendelen van uw toestel, of bijvoorbeeld als wachtwoord voor een bepaalde app. Tegenwoordig kan er nog veel meer uit Touch ID worden gehaald, dan dat men tot nu toe gewend is. Zo kan er met een vingerafdruk gemakkelijk aankopen worden gedaan in de App Store of in iTunes.

Delen

Over de schrijver

Carlijn de Witte

Comments are closed.