Verdienmodel providers van bel- en sms naar mobiel internet

0

Als je in het dagelijks leven om je heen kijkt, zie je niets anders dan mensen die op hun smartphone zitten. Dit heeft allemaal te maken met de ontwikkeling van de smartphone en de daarbij komende ontwikkeling van het mobiele internet. Sinds de opkomst van de smartphone is het gebruik van mobiel internet enorm hard gestegen en inmiddels zijn veel mensen afhankelijk van het mobiele internet. Zo kunnen veel mensen hun werk niet eens meer uitvoeren zonder op hun smartphone internet te hebben, dit heeft te maken met het gebruik van apps, continu actief zijn op browsers etc. Echter heeft dit in de loop van de jaren veel veranderingen met zich meegebracht bij de telecomproviders, daar moest namelijk drastisch iets veranderen in hun verdienmodel.

Traditionele verdienmodel
Het oude verdienmodel van telecomproviders lag met name in het bellen en sms-en, sinds de opkomst van het mobiele internet kwamen er ook steeds meer opties om gratis te bellen via het internet (Skype, WhatsApp en Facebook Messenger). Mede hierdoor werd het voor de telecomprovider vrijwel onmogelijk gemaakt om hier geld op te verdienen, gebruikers hadden namelijk al snel door dat dit gratis ook mogelijk was. Daarom kwamen veel telecomproviders met bundels inclusief onbeperkt bellen en moest het verdienmodel verlegd worden naar de bundels van mobiel internet.

Wanneer je nog geen onbeperkt bellen bundel hebt, bestaat de kans dat je hier teveel voor betaald. Deze situatie kan optreden wanneer je bijvoorbeeld een heel oud abonnement continu verlengd met dezelfde voorwaarden (zonder dat je op de hoogte bent van de nieuwe mogelijkheden). Pas dus op dat je dit soort contracten beƫindigd of hierin onderhandelt, wil je alles weten over onbeperkt bellen? Bekijk dan deze pagina met uitleg. Daar wordt alles beschreven wat met (onbeperkt) en goedkoop bellen te maken heeft.

Wil jij voor de aanschaf van je iPhone 6 plus nog advies van ons betreffende jouw abonnement, los toestel of heb je vragen over de specificaties van de telefoon? Schroom niet en neem vrijblijvend contact met ons op!

Delen

Over de schrijver

Carlijn de Witte

Comments are closed.