iPhone 6 Plus specificaties

iphone6-gallery1-2014Bij de officiële presentatie van de nieuwe iPhone in het ‘Flinter Center for the Performing Arts’ in Cupertino zijn zoals gebruikelijk de iPhone 6 Plus specificaties bekend gemaakt. De hele wereld wist het al zeker, de iPhone 6 moet een stuk groter worden dan de huidige iPhone generaties die we gehad hebben. Vlak nadat CEO Tim Cook alle mensen in het Flinter Centre welkom heeft geheten, maakte de CEO de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus bekend en waar een ieder al min of meer zeker van was werd de werkelijkheid. De iPhone 6 heeft een 4,7 inch beelddiagonaal en de iPhone 6 Plus heeft een 5,5 inch beelddiagonaal. De slogan voor de nieuwe generatie, de achtste alweer is Bigger than Bigger, ofwel groter dan groter!

Specificaties van de 6S Plus

Benieuwd naar de specificaties van de 6S Plus? Deze worden bekend nadat het toestel in september officieel is aangekondigd door fabrikant Apple. We kunnen alvast wel verklappen dat het toestel op meerdere punten sterk verbeterd is, waardoor alles nog soepeler en sneller zou draaien. Kies voor de iPhone 6S Plus!

Vormgeving

iPhone 6 Plus is niet alleen groter, het is in elk opzicht beter. Het toestel heeft een volledig vernieuwd design gekregen en ondanks dat de iPhone 6 Plus enorm groot is, is het ontzettend slank. Het design team van Apple heeft onder leiding van Jonathan Ive, elk element en materiaal aandachtig onderzocht en hierdoor hebben ze een ongelooflijk dunne iPhone 6 Plus weten te creëren. Het design is uiteindelijk een vlot maar strak design geworden waar de iPhone om bekend staat.

Het is allemaal mogelijk gemaakt doordat Apple gebruik heeft gemaakt van een ultiem dun scherm en de knoppen op het toestel heeft verplaatst en aangepast. Niets aan het toestel doet je denken dat het geen iPhone betreft, want nog steeds zijn de vertrouwde materialen gebruikt zoals aluminium, glas en roestvrij staal. Alle kleine details bij elkaar opgeteld is het de design afdeling gelukt om er iets groots van te brouwen, namelijk de iPhone 6 Plus.

iPhone 6 Plus is aanzienlijk groter dan alle eerdere generaties maar het is ook veel dunner dan alle ander iPhones. Het toestel heeft een lengte van 158,1 mm, een breedte van 77,8 mm en een dikte van slechts 7,1 mm. Het toestel is door zo’n omvangrijke display stukken groter geworden en hierdoor wordt de iPhone 6 Plus ook veel zwaarder. Het toestel weegt namelijk 172 gram.

Capaciteit, prijs en uitvoeringen

De woorden Silver, Gold en Space Grey zijn bij iedereen al bekend, dezelfde kleuren als bij het voorgaande topmodel van Apple zijn wederom verkrijgbaar bij iPhone 6 Plus. De opslagcapaciteit is daar in tegen wel verandert. iPhone 6 Plus is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 16 gigabyte, 64 gigabyte en 128 gigabyte. Het is niet niet duidelijk waarom Apple de sprong van 16 gigabyte naar 64 gigabyte maakt, want het 32 gigabyte model is zoals je leest geschrapt. Wel is eindelijk de langverwachte 128 gigabyte opslagcapaciteit toegevoegd aan het assortiment. De prijs voor een iPhone 6 Plus begint bij een slordige 799 euro en bij iedere sprong in de opslagcapaciteit betaal je 100 euro meer.

Het display is niet alleen groter, het is ook veel beter

Het eerste wat iedereen op zal vallen is dat het display groter is en een hogere resolutie heeft. Apple heeft bij iPhone 6 Plus gebruik gemaakt van een nieuwe generatie Retina displays, namelijk Retina HD. Met het nieuwe 5,5 inch Retina HD-display ervaar je veel meer dan je ooit hebt gedaan bij iedere andere iPhone. Het is display heeft een verbeterde kijkhoek, is dunner en het is de meest geavanceerde multi-touch display die Apple ooit heeft gemaakt. iPhone 6 Plus heeft een 5,5 inch Retina HD Display met een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels, wat neer komt op 401ppi.

Er is niet alleen een nieuw display aan iPhone 6 Plus toegevoegd er zijn ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan het scherm. Je kunt het display bekijken via de standaard weergave, de normale weergave of je kunt gebruikmaken van de zoom weergave. In deze weergave word de content en de apps stukken groter waardoor alles nog beter te zien is.

iPhone 6 Plus heeft naast de zoom functie ook landscape view. Met deze nieuwe functie kun je het beeldscherm naast verticaal ook horizontaal gebruiken. Dit is vooral handig in applicaties zoals Mail, Agenda en iMessage. Je kunt nu nog productiever werken met de iPhone, door de landscape view.

Technologie is verbazingwekkend

iphone6-gallery5-2014iPhone 6 Plus beschikt over een vernieuwde chip, namelijk een A8-chip gebaseerd op de tweede generatie 64-bit desktop-klasse architectuur. Het vermogen van de chip is ongelooflijk en deze wordt nog eens extra versterkt door een M8 coprocessor. De M8 coprocessor meet alle activiteiten van de geavanceerde sensoren in de iPhone 6 Plus, waaronder de nieuwe barometer. De A8-chip is de snelste chip die Apple tot nu toe heeft gemaakt. De CPU en de grafische prestaties zijn velen malen sneller dan die van de A7-chip. De CPU-prestaties van de A8-chip zijn maar liefst tot 50 keer sneller en de GPU-prestaties zelfs tot 84 keer sneller. De A8-chip is zo ontworpen dat het zijn kracht behoud ondanks het aansturen van het grotere 5,5 inch display. Hierdoor ben je instaat met iPhone 6 Plus om de meest grafisch intensieve games te spelen.

Levensduur van de batterij is indrukwekkend, zelfs door de toevoeging van zoveel nieuwe functies.
De nieuwe iPhone van Apple is ontworpen om efficiënt te zijn, Apple weet als geen ander dat de smartphone en in het bijzonder de iPhone de hele dag door gebruikt wordt. Met iPhone 6 Plus kun je de hele dag gebruik maken van de nieuwe functies en applicaties, terwijl de capaciteit van de batterij het niet begeeft. In de stand-by modus kan iPhone 6 Plus tot wel 16 dagen dienst doen. Surfen op het web kan 12 uur lang en het maakt geen verschil of je nu mobiel internet via Wi-Fi, 4G of 3G.

Om de kracht en grafische prestaties van de A8-chip en iOS 8 volledig te benutten introduceert Apple Metal. Metal is een nieuwe technologie voor iPhone 6 Plus waarmee game ontwikkelaars games kunnen ontwikkelen die niet onder doen voor console-games. Metal is geoptimaliseerd om de CPU en GPU in staat te stellen om samen te werken, hierdoor is het mogelijk om gedetailleerde graphics en complexe visuele effecten te leveren.

iSight camera en FaceTime HD camera

Het is algemeen bekend dat mensen over de hele wereld steeds vaker en steeds meer foto’s maken met de smartphone. De iPhone staat al jaren lang bekend om het feit dat je professionele foto’s kunt maken met simpelweg een smartphone. Apple heeft de iSight camera voor iPhone 6 Plus natuurlijk een upgrade gegeven. Het is een gegeven dat de iSight camera ’s werelds populairste camera is en met de nieuwe sensor en functies wil iedereen foto’s maken met de iSight camera.

Het aantal megapixels voor de sensor van de iSight camera zijn niet omhoog gegaan maar doordat Apple nieuwe features heeft toegevoegd aan de sensor is de camera instaat nog betere foto’s te maken. De iSight camera heeft nog steeds 8 megapixels en de diafragma is ook niet aangepast, deze is nog steeds f/2.2. Nieuwe features die aan de iSight camera van iPhone 6 Plus toegevoegd zijn: Focus Pixels, Face Detection, Exposure Control, Auto Stabilization en Optical Image Stabilization.

Geweldige foto’s kon je eerder al maken met de iSight camera, maar je kunt nu ook video’s maken in HD kwaliteit en voor het eerst kun je een time-lapse video maken met de iSight camera. Al met al is de iSight camera is wederom op veel punten verbeterd en met de nieuwe functies en features wordt de iSight camera van iPhone 6 Plus nog populairder.

De camera aan de voorkant van de iPhone staat beter bekend als de FaceTime HD camera. Apple heeft een nieuwe sensor gebruikt voor de FaceTime HD camera en de sensor heeft een nieuw diafragma van f/2.2 waardoor de sensor maar liefst 81 procent meer licht binnenkrijgt. Hierdoor ben je instaat om de mooiste selfies te maken en in de beste kwaliteit te kunnen beeldbellen.

Nieuwe functies die zijn toegevoegd aan FaceTime HD camera zijn Exposure Control, Improved Face Detection, HDR Video, Burst Mode en Timer Mode. Geniet niet alleen van de iSight camera maar maak ook optimaal gebruik van de FaceTime HD camera.

Wat biedt iPhone 6 je nog meer

De iPhone 6 Plus is de ultieme smartphone voor iedereen die veel gebruik maakt van zijn of haar smartphone. Het maakt geen verschil op welk gebied je veel gebruik maakt van je smartphone want iPhone 6 Plus is voor alle gebieden weggelegd. Naast al het genoemde heeft iPhone 6 Plus nog meer te bieden. Het toestel heeft namelijk nog een aantal sensoren:

  • Touch ID
  • Barometer
  • Gyroscoop met 3 assen
  • Versnellingsmeter
  • Nabijheidssensor
  • Omgevingslichtsensor

Bij iPhone 6 Plus heeft Apple tevens iOS 8 geïntroduceerd. Het mobiele besturingssysteem van Apple is volledig vernieuwd. Er zijn nieuwe mogelijkheden en updates voor voorzieningen doorgevoerd die je iedere dag gebruikt. Apple claimt dat iOS 8 de meest uitgebreide release ooit is van iOS. IOS 8 bevat onder andere, AirDrop, AirPlay, Bedieningspaneel, iCloud Drive, Multitasken, Berichtencentrum, QuickType-toetsenbord, Zoeken met Spotlight en Delen met Gezin.