iPhone 6 Plus review

sensors_large9 september 2014 gaat de boeken in als de dag dat Apple de grootste iPhone ooit heeft gepresenteerd. Sinds bekend werd dat Apple deze bewuste dinsdag een speciaal evenement had gepland keek iedereen vol verwachting uit naar de uiteindelijke presentatie. CEO Tim Cook kondigde vrij snel na het welkomstwoord twee nieuwe iPhones aan. Het betreft, zoals in de geruchten vermeend werd, een iPhone 6 met 4,7 inch beeldscherm en iPhone 6 Plus met 5,5 inch beeldscherm.

Afgeronde randen en vernieuwde knoppen

Als eerste werd er gekeken naar het design van de nieuwe iPhone. Het design is volledig op de schop gegaan maar alsnog is duidelijk te zien dat het hier een iPhone betreft. Scherpe en hoekige randen hebben plaatsgemaakt voor afgeronde randen, ronde hoeken en nieuw vormgegeven knoppen. Wat direct opvalt is dat de sluimerknop verplaatst is van de bovenkant naar de rechterkant van het toestel en dat de volumeknoppen ovaal zijn in plaats van rond.

De grootste iPhone en de dunste iPhone

Ook opvallend aan de iPhone 6 Plus is dat het ondanks zijn grootte enorm dun is. De iPhone 6 Plus meet slechts 7,1 mm in dikte. Het design team van Apple heeft het toestel ongelooflijk slank kunnen maken omdat alle materialen goed onderzocht zijn en er is gebruik gemaakt van een ontzettend dun scherm, het dunste scherm ooit bij een iPhone. Helaas heeft Apple de sensor van de camera niet volledig in het design weten te passen en hierdoor steekt de sensor iets uit.

Het beste display voor de iPhone

Retina HD is een nieuwe generatie wat betreft het Retina display. iPhone 6 Plus heeft een groter scherm en heeft een Full HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De weergave is ongelooflijk helder en scherp en dat komt omdat het 401 pixels per inch heeft. Helaas is er bij de het display geen gebruik gemaakt van saffier, Apple spreekt van een ”ino strengthened’ scherm.

Apple Pay een nieuwe manier van betalen het kan met de iPhone 6 Plus omdat Apple het toestel heeft voorzien van een NFC-chip. Met de nieuwe functie, Apple Pay is het nu al mogelijk om bij bepaalde winkels, de Apple Store, de App Store en iTunes middels Apple Pay te betalen. Het werkt heel eenvoudig met door je creditcard in te scannen en middels Touch ID kan alleen de geregistreerde vingerafdruk de betaling voltooien. Dit is een leuke feature voor in de toekomst en helemaal als alle banken en winkels Apple Pay zullen gaan ondersteunen.

Enorm krachtig en toch energiezuinig

Van een A7-chip in de iPhone 5s naar een A8-chip in de iPhone 6 Plus, het is wederom een flinke stap voorwaarts. De A8-chip is de tweede generatie 64-bit processor van Apple. De nieuwe chip zorgt ervoor dat er tot 25 procent meer rekenkracht aanwezig is en de GPU tot 50 procent sneller is. Wat vooral opzienbarend voor de nieuwe A8-chip is dat het een stuk energiezuiniger is dan alle voorgaande chips.

16 gigabyte blijft de standaard opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit voor de iPhone 6 Plus is anders dan de meeste mensen zullen verwachten. In de geruchten werd er juist gesproken over het verdwijnen van de 16 gigabyte opslagcapaciteit en hierdoor zal 32 gigabyte de standaard capaciteit worden. Maar Apple heeft juist de 32 gigabyte zonder een genoemde reden eruit gegooid, hierdoor blijft de standaard opslagcapaciteit voor de iPhone 6 Plus 16 gigabyte. Met het verdwijnen van de 32 gigabyte is er juist een opslagcapaciteit van 128 gigabyte terug gekomen.

De beste en meest gebruikte camera ooit

iphone6-gallery4-2014Apple beschikt al jaren over de meest populair en meest gebruikte camera op de smartphone. Daarom snap ik heel goed dat Apple niet gekozen heeft voor meer megapixels bij de sensor van de iSight camera. De sensor heeft nog steeds 8 megapixels maar het heeft een nieuwe sensor die kwalitatief nog betere foto’s maakt en de mogelijkheid biedt om video’s op te nemen in 1080p kwaliteit. Een hele goede bijkomstigheid voor de iPhone 6 Plus is dat het toestel is uitgerust met optische beeldstabilisatie (OIS). De FaceTime HD camera heeft eveneens een andere sensor gekregen en de diafragma van de sensor is omhoog gegaan naar f/2.2 hiermee ontvangt de sensor meer licht en kun je nu de ultieme selfie maken met de FaceTime HD camera.

Groter dus duurder

Nieuwe grotere iPhone vraagt tevens een nieuwe hogere prijs. De iPhone 6 Plus is absoluut geen goedkope smartphone, maar je krijgt wel enorm veel waardoor je de aankomende jaren gebakken zit. Het toestel is wederom verkrijgbaar in de kleuren Silver, Space Grey en Gold. Zie hieronder de prijzen voor de iPhone 6 Plus gesorteerd per opslagcapaciteit.

  • iPhone 6 Plus – 16GB – € 799,00
  • iPhone 6 Plus – 64GB – € 899,00
  • iPhone 6 Plus – 128GB – € 999,00

Review iPhone 6S Plus

Lees hier ook onze review van de iPhone 6S Plus, de verbeterde variant van de eerste versie. Dit toestel wordt in september gepresenteerd, dus we verwachten snel een review voor jou klaar te hebben!