Een nieuwe of refurbished iPhone 6 kopen?

0

Ieder jaar lanceert Apple weer een nieuw model van de iPhone collectie. Veel smartphonegebruikers kijken reikhalzend uit naar dit moment, want zij willen in het bezit zijn van het allernieuwste toestel. Dat is natuurlijk een ultiem moment, want op dat moment is iemand één van de eersten met een nieuwe iPhone. Echter zit er ook een nadelige kant aan dit verhaal en dat is het financiële gedeelte. Een nieuw toestel kost nu eenmaal enkele honderden euro’s, dus je moet diep in de buidel tasten mocht jij er ook één willen hebben. Sommigen hebben dit bedrag over om met een nieuwe iPhone te pronken. Anderen kunnen het niet ophoesten of vinden het teveel geld. Zij gaan dan op zoek naar een andere oplossing en dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een refurbished exemplaar. Wat is dit en wat zijn de verschillen ten opzicht van een nieuw toestel? Laten we daar eens wat dieper op ingaan.

Nieuw toestel

Zoals gezegd willen veel smartphonegebruikers in het bezit zijn van de allernieuwste smartphones. Zo zijn het afgelopen jaar de iPhone 6 en 6 Plus als warme broodjes over de toonbank gegaan. Inmiddels zijn er duizenden personen in het bezit van deze smartphone en genieten ze er met volle teugen van. Maar waarom nemen ze eigenlijk een nieuwe iPhone? De grootste reden is dat ze beschikken over een gloednieuw toestel die er tiptop uitziet en optimaal functioneert. Deze nieuwere toestellen zijn bijna altijd beter dan haar voorgangers en dat is vaak al reden genoeg om er één aan te schaffen. Echter gaan er behoorlijk grote uitgaven mee gemoeid, dus iemand voelt het wel in zijn portemonnee als hij de nieuwe iPhone 6 of 6 Plus wilt hebben. Is het jou dat ook waard?

Refurbished iPhone

Het kan zijn dat jij dit allemaal een tikkeltje overdreven vindt en tevreden bent met een minder nieuw toestel. In dat geval is een refurbished Macbook of iPhone de perfecte oplossing voor jou. Dit zijn smartphones die eens al eerder zijn gebruikt, maar compleet worden vernieuwd en schoongemaakt. Ze komen er dus beter uit te zien dan wanneer ze worden ingeleverd. Als het goed is moeten refurbished iPhones zo zijn opgeknapt dat het lijkt alsof je een nieuw exemplaar in bezit hebt. Vind je een nieuw toestel dus iets te duur en zoek je een goedkoper alternatief, overweeg dan om een refurbished iPhone 6 te nemen.

Delen

Over de schrijver

Carlijn de Witte

Comments are closed.