Hoe groter het scherm, hoe gevaarlijker?

0

Er is veel kritiek geweest op het moment dat Apple de iPhone 6 plus uitgebracht heeft. Allereerst omdat Apple meer dan eens op de grote telefoon afgegeven had (maar dat is inmiddels alweer bijzaak), maar daarnaast ook omdat de meeste mensen er niet zo zeker van waren of een 5,5 inch beeldscherm wel zo verstandig was voor een mobiele telefoon. Hoe krijg je dat in je zak, en is het niet enorm breekbaar? De filmpjes die op internet kwamen, waren stuk voor stuk nep en waren bedoeld om de mensen af te schrikken. Want wat bleek? De iPhone 6 Plus had een hogere resolutie en een hogere snelheid van de iPhone 6 standaard, maar hoe zit het met de breekbaarheid?

De breekbaarheid van het scherm

Je zou het idee kunnen hebben dat een groter scherm een groter risico betekent. Dat is echter niet helemaal waar. Het gaat vooral om de spanning die op het scherm staat en de materialen waaruit de mobiele telefoon gemaakt is. Moraal van het verhaal: Een Japans telefoontje van 2,5 inch kan vele malen sneller kapot gaan dan de iPhone 6 Plus. Het is echter wel slim om een iPhone hoesje te kopen voor deze mobiele telefoon, want er is natuurlijk een bepaald risico dat hier hoger is dan bij andere toestellen. Omdat het scherm zo groot is, is de kans groter dat er iets op het scherm zal vallen, waarmee de mobiel beschadigd kan worden. Dat risico wordt nog groter wanneer je inziet dat dit geen mobiel is die je vaak in je broekzak zal hebben. Of je moet een tuinbroek aanhebben wellicht.

Dat deze telefoon eerder kapot zou gaan dan andere telefoons, dat is dus onzin, maar het aanschaffen van een hoesje bij een shop als iPhone-Cases kan een verstandige keuze zijn om problemen op latere momenten te voorkomen.

Delen

Over de schrijver

Carlijn de Witte

Comments are closed.