Geen Black Friday in Apple Store

0

Black Friday is de dag na Thanksgiving Day in de Verenigde staten, en altijd een vrijdag. Op deze dag zijn vrijwel alle mensen in de Verenigde Staten vrije waardoor er massaal geshopt gaat worden. Dit is voor de retailers de reden om op Black Friday kortingen te geven op de aankopen.

Normaliter doet Apple vrolijk mee met Black Friday en wordt er korting gegeven op de producten in de Apple Store, voornamelijk op accessoires. Black Friday is in Nederland komen overwaaien uit de Verenigde Staten, waardoor Nederlanders ook extra kunnen genieten van kortingen. Apple heeft aangegeven dit jaar niet mee te doen aan Black Friday, want het bedrijf wil de focus blijven leggen op Wereldaidsdag, van maandag 1 december.

Het is voor het eerst sinds jaren dat Apple niet mee doet aan Black Friday. Normaal gesproken zou vandaag de dag zijn dat heel veel consumenten juist bij Apple een product of accessoire aanschaft in verband met de korting die gegeven wordt. Maar Apple blijft zich volledig focussen op Wereldaidsdag. De App Store is omgetoverd in de kleur rood en Apple biedt Apps For RED aan. Als je deze apps download of koopt zal er een percentage van de aankoop gaan naar het aidsfonds.

Apple vindt Wereldaidsdag velen malen belangrijker dan Black Friday en daarom verlegt Apple de focus vandaag niet op Black Friday maar houden ze de focus op maandag, de dag dat het Wereldaidsdag is.

Delen

Over de schrijver

Carlijn de Witte

Comments are closed.