Facebook slurpt batterij van jouw iPhone 6S en iPhone 6

0

Wij wisten natuurlijk al langere tijd dat de Facebook applicatie heel veel energie kost, daar worden alleen nog geen specifieke cijfers over naar buiten gebracht. Die zijn er nu wel, dankzij een bijzonder onderzoek van The Guardian. Wat blijkt; ook op jouw iPhone 6 of iPhone 6S slurpt Facebook veel op van de batterij.

Accu gaat langer mee zonder Facebook

Het onderzoek kwam met zorgwekkende cijfers op de proppen. Zo bleek dat een iPhone zonder de bekende applicatie, ongeveer vijftien procent langer door zou kunnen. Dat meldt iPhone7abonnement.nl. De geteste telefoon was een iPhone 6S Plus, hierop werd de Facebook applicatie gedownload. Deze telefoon werd na een week ingeruild voor eenzelfde telefoon zonder de applicatie. Facebook werd wel nog gebruikt via het browser van Safari.

iPhone 6S Plus

De accu van de iPhone 6S Plus zonder de applicatie ging vijftien procent langer mee, daarnaast bespaarde het vijfhonderd MB aan opslag. De reden is het cachegeheugen, dat weet veel ruimte in beslag te nemen. Mocht je Facebook via Safari gebruiken, alleen dan kan het cachegeheugen worden verwijderd. Facebook gaat deze kwestie onderzoeken en hoopt het probleem binnenkort te kunnen oplossen.

Het is dus slim om de Facebook applicatie te verwijderen, mocht je geheugen en vooral batterij willen besparen. Het is geen gemakkelijke keuze, want een fijne applicatie is het toch zeker! De iPhone 7 Plus abonnement, ┬áde opvolger van de iPhone 6S Plus, houdt het volgens de website langer vol: zo’n 2 uur langer dan de 6S.

Delen

Over de schrijver

Carlijn de Witte

Comments are closed.